Copacul Încotroceni

Cartierul Cotroceni este un cartier verde, ca o grădină în oraș, fiind foarte plăcut atât locuitorilor cât și vizitatorilor. Este preferat plimbărilor cu bicicleta în timpul verii datorită umbrei copacilor maturi. Străzile cartierului au avut de suferit în ultimii ani datorită toaletării excesive a copacilor din aliniamentul stradal. Astfel, după toaletare mulți copaci s-au uscat. Unii copaci au fost tăiați și au rămas buturugile, iar în locul unor copaci s-a asfaltat pentru a obține locuri de parcare pe trotuar. Menționăm că străzile cartierului permit parcarea pe stradă, având străzi generoase.

Copacul Încotroceni, proiect demarat de Asociaţia Incotroceni – Oameni, Idei, Povești, își propune să realizeze acțiuni de plantare a copacilor pe aliniamentul stradal, în locurile unde aceștia au fost tăiați sau sunt uscați, printr-o acțiune comună a autorităților locale competente și a comunității din Cotroceni.

Pentru a ușura procesul de actualizare a informațiilor privind privind starea copacilor din Cotroceni am contruit o aplicaţie digitală care centralizează datele despre copacii din cartier.

Acțiuni în cadrul proiectului